torsdag 22. august 2013

Haustkveld i stova

Torsdagskveld no. Husarbeidet forsvann ikkje. Men mannen kom heim! :) Då hjelpte det på! :) No sit eg med beina høgt og ser på den nye blomen eg fekk. Kven fekk du den av då, mamma? "Meg sjølv!". Hausten har fine kveldar, med mørkret som sig på og stearinlysa eg kan tenne inne. Særleg etter atter ein kveld på bana. SJølv om vèret var fint, så forsvinn sola tidlegare no og det blir kaldare å vere supportar! :)
Er så artig å vere på bana, med full aktivitet; ungar og vaksne som har eit sosialt nettverk rundt denne ballen. Jammen treng ein ikkje vera mykje interessert i fotball for å vera med når ein startar som miniputt. Det er nesten ikkje viktig i det heile teke. Ein lærer så mykje gjennom sosialt fellesskap med andre; både omgå andre, ta i mot instruksar, gjere noko for eit fellesskap, gje og ta, vinne og tape, trøste og glede andre... Ein kan ramse opp så mykje! I desse små bygdene har me ikkje mange aktivitetar samanlikna med andre, større bygder og byar sjølvsagt, så det spelar i grunn ikkje så stor rolle kva aktivitet ein vèl å vera med på berre ein er med på noko. Og sidan fotball fort blir den største idretten så samlar dei fleste seg rundt det.
Då er det viktig at me som trenarar og motivatorar gjer det me kan for å inkludere og lære dei unge, lovande borna våre! Tenk over korleis me vaksne snakkar til kvarandre, korleis snakkar me om andre, korleis me tek vare på anlegga våre. Ser me på boset og seier: Her var det mykje bos. Og gjer ingenting med det? Eller viser me at me bryr oss ved å plukke opp? Det viktigaste er vel i grunn å vise ungane kvar bosdunken står slik at me slepp å rydde opp etter andre?? :)
Av og til er me "kommunearbeidarar" alle saman. Me står og ser oss rundt og lurer på kva me skal gjere, så lenge at det ikkje blir gjort noko... No skal det no seiast at det krysset ved Rådhuset i bygda har dei ordna på i EIT HEILT SVANGERSKAP! Terminen min er 9.oktober.. Er spent på om dei får det ferdig til dess. Eit middels lite, evnt stort, vegkryss i ei lita bygd tek like lang tid å ruste opp som eit frø blir til eit foster og ein baby!! Imponerande!!! :/ (Det er ikkje kommuen som har jobba der altså, viss det skulle vera noko tvil om det sidan eg nemnde kommunearbeidarar lenger oppe her...)
Nei, no er det snart helg. Erik og Kriss i Parken, Hessa cup i Ålesund, fint vèr og haust. Fin tid i grunn! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar