torsdag 23. august 2012

Bada, midt i svingen! :)

Me er så heldige her i denne svingen me bur i. Me skal få "oss" eit nytt bad. Eit nytt badeland. Eller eg kan vel ikkje sei eit nytt badeland, for me har aldri hatt noko badeland før... Så me får ikkje eit nytt badeland i erstatning for eit gammalt liksom. Nope, me hadde eit gamalt og skrøpeleg lite basseng, med tesvarande dårlege garderobar og dusjar. Og istaden for eit nytt badebasseng så får me eit stort idrettsbasseng med stupebrett i ulike høgder, ei laaaang sklie med tidtaking og ein klatrevegg der bassenget fungerar som tjukkas..., eit barnebasseng med fontene, eit velverebasseng med massasjemogelegheitar, ei badegrotte med mystisk lys i, to "badestampar" ute. Så her kan verkeleg alle bade. På akkurat den måten ein sjølv ynskjer. Sitje roleg og føle seg i eitt med det våte element, søke fart og spenning i sklia, utfordre seg i ein klatrevegg (i i glass... mot kafèen... Ser verkeleg føre meg meg sjølv med ein arm i eit tak høgt oppe til venstre, ein langt ut te høgre, ein fot langt ut og ned te høgre og venstre på veg oppover..., limt mot ei glassplate, på utstilling for dei som sit i kafèen... Trur eg ler meg i hel!!!!), avslapping i velvèrebassenget elle barneleik i barnebassenget... Dette MÅ berre bli bra det! :) Så heldige me er som bur midt i svingen, her i Gaupne! Og me vil gjerne at folk frå alle stader set seg i bilen og set kursen mot Lustrabadet; berre hugs og hoppe av... i svingen!:)
Håpar bygdefolk støttar opp om Lustrabadet, brukar det ivrig og tek vare på det!! Såg på Vestlandsrevyen i dag at no blir det kunst på veggane! Det blir sikkert superbra! Spenstig med noko nytt! For ein inspirasjon for elevane som no får bading i eit flunkande nytt badeanlegg! Alt ligg til rette for god symjeopplæring. Me bør kunne symje, me som bur ved fjorden....
Og det er eit flott alternativ til barn og unge som ikkje er så glad i fotball. Men òg til dei som vil begge deler. Alternativ er ofte bra. Men ikkje alltid... Ikkje når Emil skal finne ut kva han skal ha på seg om morgonane. Då er det best å IKKJE ha alternativ. Elles blir me ikkje ferdige. For alt skal matche... Og han er fire år... Fotball i ein bærepose frå Match; matchball! Ha ein fin kveld!: :)

NB! Sjekk ut www.nrk.no/sfj. Der ligg det innslag frå Vestlandsrevyen om badelandet "vårt"!:)
Anne Merethe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar